Deze slimme Huawei-speaker kost maar 60 euro

Huawei
Het apparaat werd vandaag onthuld.

Vorige week was de onthulling van de nieuwe Huawei Mate 20-serie in Londen. Vandaag vond een soortgelijk evenement plaats, maar dan ’thuis’ in China. Om het event toch wat nieuwswaarde te geven presenteerde het techbedrijf een nieuwe AI speaker.

Waneer je Huawei wegdenkt en enkel de vorm van de speaker ziet, dan komt het design wellicht bekend voor. Het product lijkt namelijk enorm op de Apple Homepod. Deze nog vrij naamloze AI Speaker van Huawei is de tweede speaker van het merk. Het apparaat komt met een eigen assistent (Xiaoyi) die commando’s kan uitvoeren.

Huawei heeft bewust gekozen voor een lancering in China. Voorlopig komt de AI Speaker namelijk alleen in het thuisland op de markt. Het apparaat beschikt over zes microfoons, een 10W speaker en het ding is ontwikkeld in samenwerking met Dynaudio uit Denemarken. De AI is in staat om meerdere stemmen te herkennen, zodat diverse huisgenoten op een persoonlijke manier met de speaker interactie kunnen hebben. De AI Speaker komt in de kleuren grijs en wit op de markt en kost 399 yuan. Dat is omgerekend zo’n 60 euro, wat niet heel prijzig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *