Deze techreuzen willen een rol spelen bij cryptomunten

bitcoin-altcoins-apple-facebook-samsung
Apple is terughoudender, net als de live koersen.

Nadat Facebook Libra eerder dit jaar voor veel (ngatieve) commotie zorgde was even de vraag of andere techbedrijven nog wel in willen zetten op Bictoin en Blockchain. Gelukkig blijkt dit het geval. Samsung lijkt het meest vooruitstrevend. Eerder bleek zij al druk bezig met een cryptowallet en nu maakt zij bekend dat zij een partnerschap aangaat via Ripple (XRP) om Samsung Pay beter uit te rusten voor internationaal betalingsverkeer.

Ook Google lijkt met de ontwikkeling van een kwantumcomputer haar steentje bij te gaan dragen. Waar Nederland nog ver verwijderd lijkt van zo’n supercomputer had Google de primeur. Dergelijke technologie kan goed helpen om de schaalbaarheid (hoeveel transacties een blockchain per tijdseenheid kan verwerken) aanzienlijk te vergroten. Er is echter ook een gevaar te vrezen. Als de kwantumcomputers erg veel capaciteit krijgen (vanaf 1500 qubits) is de kans dat deze de encryptie van Bitcoin, maar ook andere financiële systemen kan breken. De kwantumcomputer die Google recent lanceerde is ‘maar’ 53 quibits en daarmee nog te langzaam. Het zou bovendien te duur zijn om de capaciteit op te schalen, als dat al zo ver mogelijk blijkt.

Andere diensten zoals Kik en Telegram zijn al druk bezig met het uitrollen van eigen cryptomunten en diensten. Het meest terughoudend lijkt Apple. Toch lijkt ook daar de visie te ontwikkelen. Waar men eerder alleen aangaf geïnteresseerd te zijn weet Tim Cook inmiddels wel zeker dat er geen eigen cryptomunt komt.

Hoe mooi deze ontwikkelingen ook lijken, vooralsnog wordt de cryptomarkt er niet warm van. Nadat we gisteren wat stijging zagen is het sentiment in aanloop naar het weekend weer wisselvallig. De live koersen, die ik vandaag om 14.50 vastlegde, leren dat de Bitcoin weer terugzakt richting $ 8.000,- en dat de Altcoins wisselend presteren.

bitcoin-top-5-altkoersen-sentiment-wisselvallig

Het wordt dus weer een spannend weekend voor de cryptomarkt. Als de Bitcoin haar steun op $ 8.000,- verliest zou er wel eens een psychologisch effect kunnen optreden waardoor verdere daling haast onoverkomelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *