Deze uitvinding brengt meer rendement op zonnepanelen [video]

Auteur: , Geen reacties
lamp-zonnepanelen-zuurstof-algen

De bijbehorende lamp geeft je letterlijk meer lucht.

Toen uitvinder Julian Melchiorri een jaar geleden zijn ´bionic chandelier´ presenteerde viel dit niet direct op. Toch is de vinding interessant. De bionic chandelier is namelijk een lamp die is voorzien van resevoirs gevuld met levende algen. Deze algen zorgen ervoor dat het licht door middel van fotosynthese wordt omgezet in zuurstof. Hierdoor kun je in de ruimte waar de lamp hangt makkelijker adem halen. Dit is een ideale oplossing voor kantoortuinen.

Inmiddels blijkt uit studies echter dat er veel meer mogelijk is. Zo blijkt uit onderzoek dat de algen de zon doorlaten. Hierdoor ontwikkelt men toepassingen om de algen te integreren in zonnepanelen. Op deze manier brengen de zonnepanelen naast het rendement op de stroomrekening ook extra zuurstof op. Op deze manier zouden de gevolgen van illegale houtkap en smogvorming op natuurlijke wijze bestreden kunnen worden. Ook kan op die manier de luchtkwaliteit in veel binnensteden verbeterd worden. Zoals je in de video ziet levert de vinding ook een veel groener aangezicht voor de binnenstad op.

Nu nog een combinatie zoeken met de vervuiling etende brug en de milieuliefhebbers kunnen -letterlijk- opgelucht ademhalen.

Men is dan ook druk doende om de ontwikkeling van zonnepanelen met algen als massaproduct neer te zetten. Het aanschaffen van zonnepanelen wordt zo steeds aantrekkelijker. Hoe de stad er dan uit komt te zien zie je in onderstaand filmpje.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).