Directeur Nintendo UK: “Wij blijven risico’s nemen”

Super Mario Maker
De Wii-U is verre van een doorslaand succes geworden. Maar dat weerhoudt Nintendo er niet van risico’s te nemen. Dat zegt James Honeywell, directeur van het gamebedrijf in het Verenigd Koninkrijk, tegen BBC’s Heartbeat.

De Wii is een van de succesvolste consoles aller tijden: wereldwijd werden er meer dan 100 miljoen exemplaren van verkocht. De Wii U legt het echter af tegen de andere gamesystemen van zijn generatie. Mario, Yoshi, Zelda en de andere bekende figuren hebben niet de aantrekkingskracht van games als Grand Theft Auto en Call of Duty. De meeste Wii U-games worden door Nintendo zelf gemaakt: veel third-party-ontwikkelaars hebben besloten niet voor de console te produceren. Call of Duty Black Ops 3, Assassin’s Creed Syndicate of Fallout 4 zal je er dus niet op kunnen spelen.

Met het design van de Wii-U (met de grote controllers met extra beeldscherm) heeft Nintendo een risico genomen, aldus Honeywell. ‘En dat zullen we in de toekomst ook blijven doen. Nintendo is een constant innoverend bedrijf. We zullen altijd nieuwe dingen blijven uitproberen’.

Je kunt je echter afvragen of Nintendo niet wat minder zou moeten innoveren qua ‘gimmicks’ en wat meer qua ‘games’. Je hoeft maar naar bovenstaand plaatje te kijken om te zien dat sommige dingen bij Nintendo nooit veranderen.

Eén reactie

  1. Erg jammer dat games als GTA, dat inmiddels ook zijn roots totaal verraden heeft, dit soort pareltjes om zeep helpen. Gameplay is tegenwoordig niks meer waard. Alles moet maar mooi uitzien, online te spelen zijn, en totaal geen replay waarde hebben. Ik denk met weemoed terug aan die onvergetelijke game-avonden met goldeneye, destruction derby, worms, mario kart enzovoorts. Maar de GTA reeks was tot en met GTA:SA ook echt iets om naar uit te kijken. GTA IV was een blend van het oude in een strak jasje, ook veel plezier aan beleefd. Maar de formule is compleet om zeep geholpen met GTA V. Nieuwe spelelementen die nul komma niks toevoegen, en vertrouwde zaken als een hamburger eten om je health te boosten zijn vervangen door automatische regeneratie. Nog niet te spreken over de drie hoofpersonen… Game nodigt totaal niet uit tot spelen. Tegenwoordig moet het volk maar uitgemolken worden, wat ten kostte gaat van spelletjes waar je nog echt in kan opgaan. Maar het zal de leeftijd wel zijn :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *