Dit gaat Apple met iCloud.com doen

Dit gaat Apple met iCloud.com doen
Het Amerikaanse techbedrijf is bezig met een test.

De online clouddienst van Apple genaamd iCloud krijgt via de internetbrowser met een vernieuwing te maken. Nu moet je nog een wachtwoord invoeren om toegang te krijgen tot je iCloud-account via de site van de dienst. Daar gaat mogelijk binnenkort verandering in komen.

Apple test de mogelijkheid om FaceID of TouchID te gebruiken om in te loggen. Met een beta-versie van iOS 13, iPadOS en macOS Catalina is het mogelijk om de feature uit te proberen. De kans is dus groot dat dit najaar iedereen op deze wijze kan inloggen op iCloud via de site van de dienst. Dit najaar is immers de publieke uitrol van de drie genoemde besturingssystemen.

Op iCloud.com kun je onder andere mail, contacten, agenda, foto’s, notities en herinneringen raadplegen mits deze gesynchroniseerd zijn met je Apple-apparaat. iCloud is compatibel met iOS, macOS, iPadOS en watchOS. Het toevoegen van de nieuwe inlog-mogelijkheden maakt het proces eenvoudiger en moderner. Bovendien levert Apple met FaceID en TouchID niet in op de veiligheid. (via 9to5Mac)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *