Dit gaat de allereerste Apple Car kosten

Auteur: , 7 Reacties
Dit gaat de Apple Car kosten

Klein tipje van de sluier: zoveel heb je vermoedelijk nog nooit voor een Apple-product betaald.

Dat is ook niet zo moeilijk, want in de Apple Store vind je weliswaar dure producten, maar een nieuwe auto kost doorgaans een stuk meer dan een dikke 27″ iMac met meer werkgeheugen dan je ooit voor mogelijk hield. Officieel weten we nog helemaal niets over de Apple Car, maar dat weerhield de analysten van Jefferies and Co er niet van om alvast onderzoek te doen naar het marktpotentieel van de auto, zo meldt Alphr.

Het bedrijf tikte uiteindelijk 68 pagina’s vol, maar we zullen ons hier tot de belangrijkste conclusies beperken. De verwachting is dat de auto gemiddeld 55.000 dollar gaat kosten. Het zou kunnen dat er een goedkoper model komt, zoals ook bij de Apple Watch bijvoorbeeld het geval is, zodat de Apple Car voor meer mensen bereikbaar wordt.

Jefferies and Co schat in dat Apple in totaal 200.000 auto’s zal verschepen. Dat is een interessant getal, aangezien een merk als Tesla dit jaar wereldwijd zo’n 55.000 auto’s verkoopt. Elon Musk en de zijnen zijn echter al tien jaar bezig. Apple zou dus in korte tijd enorm veel terrein veroveren op de automarkt.7 reacties

Eerst zien dan geloven.
Er komt toch wel een gouden exemplaar van dat minstens een miljoen gaat kosten he? :-D
Als er een barst in de raam komt moet je een nieuwe kopen…
@stanny: De raam….
@stanny: Ik zou gaan voor een reparatie. En als je dat verzekert…. kost het niets. Hey, net zoals je laptop…
Ik denk dat het nog best een realistisch aantal is, de wereld zit tenslotte vol met idioten.
Meh, ik denk niet dat het zo storm gaat lopen. Een auto is een stuk duurder dan een telefoon van 700 EU die de meeste op afbetaling kopen. In NL koopt niemand meer een auto, alleen maar leasen. Dan moet je bedrijf wel de uitstraling van een apple car willen hebben. Dit geld voor NL dan he, in de VS zal het wel storm lopen. Daar mogen mensen nog auto’s hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).