Dit hoesje is als een kussen voor je smartphone

Auteur: , 4 Reacties
Dit hoesje is als een kussen voor je smartphone

Nooit meer een kapot toestel.

Een hoesje voor je smartphone is bijna een must. Althans, mensen die geen case gebruiken zie je eigenlijk zelden. Best jammer, want het ontwerp van de smartphone gaat hierdoor verloren. Wie onhandig is en glibberige handen heeft moet dit hoesje eens checken.

Het is het werk van Philip Frenzel, een engineer aan de Aalen Universiteit in Duitsland. Met dit idee won hij een award voor de German Society for Mechatronics. Qua uiterlijk heeft zijn case de looks van een standaard hoesje. Echter, als de smartphone uit je handen valt activeert er een mechanisme. Er komen vier flappen tevoorschijn die de landing van een smartphone aanzienlijk verzachten.

Op deze manier is het bijna onmogelijk om (flinke) schade op te lopen. Je kunt het vergelijken met de activatie van een kussen of een airbag. Het hele idee is nu nog een concept, maar door middel van crowdfunding zou het hoesje wellicht in de winkel kunnen belanden. Het idee jatten is er niet meer bij. Frenzel was zo slim om zijn plannen vast te leggen met een patent. (via TechCrunch)4 reacties

Leuk, dat idee patenteren, maar dan zul je zien dat ze alleen hoesjes uitbrengen voor de iPhones en de Galaxy telefoons…
@rrrobert: Zou jij ook doen als je tooling etc moet betalen voor het produceren. Anders haal je de kosten er niet uit.
@av_diver: dat is het punt niet, wat mij betreft. Waar ik me bij dit soort initiatieven altijd weer aan erger is, dat iets wat in potentie het ei van Columbus is, om commerciĆ«le redenen een ‘niche’-toepassing wordt waar slechts enkele mensen van profiteren.
@rrrobert: “niche” en “slechts enkele mensen” gaat niet op als je je focust op de 2 grootste producenten. Het zou pas niche zijn als je dit maakt voor een kleinere producent.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).