Dit ‘instrument’ scant tatoeages voor muziek

Auteur: , Geen reacties
Robotmuzikant

Je favoriete nummer vereeuwigen op je onderarm is ineens een stuk interactiever geworden.

De Russische artiest Dmitry Morozov heeft een mechanisch monster gemaakt, die de tatoeage op zijn arm afleest en omzet in muziek. Zijn tatoeage lijkt voor mensenogen misschien op een barcode, voor zijn uitvinding is het een blad met muzieknoten.

Muziek en techniek gecombineerd
Morozov groeide op met een gitaar en leerde zichzelf ook heel wat technische vaardigheden aan. Die twee liefdes (muziek en techniek) wilde hij combineren, dus besloot hij in Photoshop een barcode-tatoo te ontwerpen. Vervolgens zette hij een scanner in elkaar met twee sensoren, een motortje en een Nintendo Wii afstandsbediening.

Het motortje geleidt de sensoren langs de inkt in zijn arm, waarbij de lengte van de zwarte streep de duur van het geluid aangeeft. Als hij zijn arm beweegt detecteert de Wii-afstandsbediening de beweging, en past het geluid zich aan. Een indrukwekkend stukje techniek, daar kunnen we het allemaal over eens zijn. Of de muziek ook mooi is? Tja..dat is weer een heel ander verhaal. Luister zelf maar:Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).