Dit is het dunste hologram van de wereld

Auteur: , 3 Reacties
Een voorbeeld van de hologram

En het zou de grootte van een display wel eens onbelangrijk kunnen maken.

Een team van Australische en Chinese onderzoekers van de RMIT Universiteit in Melbourne heeft de dunste hologram van de wereld onthuld. Het hologram heeft de potentie om ons beeld van technologie (letterlijk) te veranderen.

Het ‘nano-hologram’ is anders dan andere hologrammen omdat je het kunt zien zonder het gebruik van een 3D-bril. Ook meet het hologram maar 25 nanometers wat ongeveer 1000 keer nanometers dunner is dan menselijk haar.

De onderzoekers zeggen dat het hologram makkelijk is om te maken en de potentie heeft om traditionele 2D schermen irrelevant te maken.

De volgende stap van de onderzoekers is om een stijf dun film materiaal te produceren dat je over een LCD scherm kan leggen om een 3D holografisch beeldscherm te maken.

Volgens Min Gu, een professor die gaat over innovatie en ondernemerschap aan de RMIT Universiteit, zijn conventionele computer-gegenereerde hologrammen te groot voor elektronische apparaten. De extra kleine hologram overwint deze maatbarrière. Min Gu ziet in ieder geval dat de 3D holografie een hoop industrieën kunnen transformeren en dat het onderzoek de revolutie weer een stapje dichterbij brengt. (Via CNet)3 reacties

– Gefikst, danku –
– Gefikst, dank u –
Eerst zien dan geloven. Er worden ons ook al jaaaaren batterijen beloofd die in 5 minuten zijn op te laden en 2 weken meegaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).