[Updated] Dit is de Huawei Mate 30 serie en zoveel gaan ze kosten (video)

Auteur: , 3 Reacties
huawei-mate-30-mate-30-pro-lancering

Komen deze vlaggenschepen toch naar Europa?

Om 14 uur vanmiddag begon de presentatie van Huawei in München. Er was in de voorgaande dagen al meer dan genoeg gelekt, dus echt verrassend werd de presentatie niet. Daarbij spreekt topman Richard Yu, die de kriebelhoest heeft, nogal lastig Engels, hetgeen de zaak wat moeilijk te volgen maakt.

Inmiddels is het eerste promotiefilmpje ook vrijgegeven.

Ook kun je de highlights van de presentatie terug zien in dit filmpje.

De Huawei Mate 30 serie zal bestaan uit 3 varianten. De Huawei Mate 30 heeft een werkgeheugen van 8 GB RAM en wordt verkocht vanaf EUR 799,-. Als je iets exclusiever wilt kun je de Huawei Mate 30 Pro kiezen. Deze is er in 2 versies. De reguliere Huawei Mate 30 Pro heeft 8 GB RAM en 256 GB ROM en kost EUR 1.099,-. De 5G-variant, die 512 GB opslagcapaciteit heeft gaat EUR 1.199,- kosten.

Porsche Design Huawei Mate 30 RS
Daarnaast brengt Huawei in samenwerking met Porsche nog een aparte variant uit. Deze exclusieve Porsche Design Huawei Mate 30 RS, nu al Huawei Mate 30 PDRS genoemd heeft een werkgeheugen van 12 MB en opslagcapaciteit van 512 GB. De prijs van dit niet opvouwbare model bedraagt liefst EUR 2.095,-.

Over de beschikbaarheid in Europa is niets speciaal vermeld. Wel gaf topman Yu aan dat deze serie inderdaad geen Google Apps zal bevatten. Het toestel maakt dan ook gebruik van EMUI-10, dat is gebaseerd op open-source Android 10. Men kiest dus nog niet voor HarmonyOS, zoals het gerucht ging. Op internet is dit bij de eerste reactie ook direct het grote bezwaar.

Hoewel Huawei in eerste instantie zei dat het toestel niet in Nederland en België zou uitkomen, bevestigde het dat we er later dit jaar alsnog mee aan de slag kunnen. Een exacte releasedatum hebben we niet, maar gezien de eerste reacties en de hoge prijzen blijft het de vraag of Huawei het, wanneer ze de toestellen uitbrengen, überhaupt gaat redden op de Europese smartphone-markt waar de concurrentie moordend is.3 reacties

Leuk die euro prijzen (echt duur !) maar wat boeit het want zonder Google support koopt geen weldenkend mens zoiets.
Is ook de reden dat ze hem hier voorlopig niet uitbrengen.
Tegen de tijd dat het gebeurt is het alweer oud nieuws en komende nieuwe modellen van de concurentie weer en gaat niemand dit ervoor betalen.
@turbobrick: als je zoekt op ‘gapps’ en ‘apk’, vind je genoeg andere bronnen om alle Google apps te installeren. Da’s dezelfde package die je ook kunt installeren als je je bezig houd met custom roms.

Dit is bijv. wel een goede bron: https://www.teamandroid.com/gapps/
@rrrobert: Ja maar dat wil je toch niet voor dat geld ?
En je moet er maar vanuit gaan dat alles werkt, blijft werken en de apps ook gewoon hun updates krijgen.

Benieuwd of het echt een 100% Google toevoeging is van zowel de apps als services dus dat je als user geen gezeik en rompslomp hebt.

Ik zou voor dat geld dit soort zaken niet willen.
Het klopt out of the box en anders wacht ik een paar maanden op de volgende Flagship en niemand meer over de M30 Pro praat.

Dat is het mooie met Android devices.
Bevalt het je niet dan is er altijd een ander toestel ( in ieder segment) dat soms maar weken/maanden verwijderd is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).