Dit is de hyperloop-tunnel van Elon Musk

Auteur: , 1 Reactie
Elon Musk

De toekomst van openbaar vervoer.

Visionair en ondernemer Elon Musk is niet alleen een man van veel woorden. Hij brengt ook zijn uitspraken in praktijk. Wat te denken van de toekomstige hyperloop. Onder de grond in Californië wordt hard gewerkt aan een hyperloop-tunnel. Mensen moeten via deze weg op hoge snelheid van punt A naar punt B kunnen reizen. Files behoren tot de verleden tijd. De infrastructuur is een groot probleem in een stad als Los Angeles. De files beginnen soms al om 05:00 in de morgen. Zo’n hyperloop zou dus een ideale uitkomst zijn.

Om men alvast een indruk te geven deelde Musk bovenstaande foto op Instagram. Deze tunnel begeeft zich onder de grond van Los Angeles en zo te zien is er de nodige progressie geboekt. Het bedrijf Boring Co. van Elon Musk houdt zich bezig met de boringen. De lokale autoriteiten hebben eerder dit jaar toestemming gegeven aan de ondernemer om deze alternatieve vorm van openbaar vervoer te realiseren.

Het graven gaat door. Het zal nog wel jaren duren voor de eerste hyperloop operationeel is. Naast LA is Boring Co. ook begonnen met het graven van een tunnel in de Amerikaanse staat Maryland.1 reactie

Dit is NIET de hyperloop-tunnel van Elon Musk. Dit is het tunnelsysteem van de Boring Company van Elon Musk dat auto’s moet gaan transporteren van A naar B binnen de zelfde stad. Het lijkt wel een beetje op de Hyperloop maar gaat op veel lagere snelheden en zonder gebruik van vacuüm buizen.
Omdat hier geen gebruik word gemaakt van een reusachtig vacuüm en magneetzweef technologie is dit velen malen haalbaarder dan de Hyperloop (dat naar mijn idee überhaupt niet haalbaar/financieel interessant is).

https://www.youtube.com/watch?v=u5V_VzRrSBI

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).