Dit is het eerste 6 inch scherm met een 4K-resolutie

Auteur: , 4 Reacties
Dit is het eerste 6 inch scherm met een 4K-resolutie

Terwijl de gewone sterveling bij een QHD-resolutie op smartphones al geen pixels meer kan onderscheiden, gaat de strijd om betere specs en meer pixels per inch gewoon door.

Het bedrijf EverDisplay heeft een nieuw AMOLEd-scherm gepresenteerd met een formaat van 6 inch en een 4K-resolutie.

Verwacht het bedrijf dat onze ogen in korte tijd evolueren en we meer pixels kunnen waarnemen? Niets van dat, ze spelen gewoon in op de virtual reality-hype, waarbij smartphones geregeld worden ingezet als schermpjes in brillen. Met een pixeldichtheid van 734 ppi (pixels per inch) is het AMOLED-scherm van EverDisplay naar eigen zeggen uitermate geschikt voor de korte afstand tussen bril en oog.

Ter vergelijking: de pixeldichtheid van de Galaxy S6, met een resolutie van 2560×1440 pixels, ligt op 575 ppi. Aangezien het scherm van EverDisplay nog in een prototype is, verwachten we hem niet eerder dan over jaar pas op de markt. Het is nog niet bekend welke fabrikant het gaat gebruiken in een telefoon. Wel schijnt ZTE binnenkort al met een 4K-telefoon te komen.4 reacties

EINDELIJK! Ik was het al zat om naar mijn 28 inch, 2560×1440 scherm te kijken

Ben blij dat ze 4K hebben weten te proppen op een 6 inch. Kan ik eindelijk zeggen dat ik de blokkerigheid ( welk ik al niet op mijn 2560×1440 ziet ) niet meer ziet op mijn toekomstige 6 inch telefoon.

Even serieus, dit is echt het meest waardeloze strijd ooit. Full HD vond ik al extreem op een telefoon.
@dragonforce: Ik kan dit soort ontwikkelingen alleen maar toejuigen. Dit is, zoals in het artikel wordt vermeld, een verbetering die vooral relevant is voor Virtual Reality. De huidige schermen hebben op normale afstand (30-100cm) inderdaad voldoende scherpte. Echter merk je wel dat de pixels zichtbaarder zijn als je het scherm op 3-4 cm van je oog hebt staan.

Dat er een toestel komt met deze resolutie is prima. Het gaat dan inderdaad meer om het ‘show’ gehalte dan de daadwerkelijke prestaties.
Ik vind 2560×1440 op mijn Note 4 al te veel van het goede…
Zuigt je batterij leeg, terwijl ik persoonlijk bijna geen verschil zie met Full HD.
Te groot, en te zwaar voor de accu. Wanneer houdt dit op?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).