Dit is ‘m, de nieuwe LG G3

LG G3
Volgende maand toont LG de opvolger van de G2, nu hebben we de telefoon alvast in vol ornaat voor je.

Op de door Seeko gepubliceerde foto’s is te zien dat de bezels van de LG G3 erg klein zijn gebleven. Met dergelijke dunne randen wisten ze bij de G2 ook al goed te scoren. Hoe minder plastic om het scherm, des te fijner de telefoon, als je het ons vraagt. De schermgrootte zou overigens zijn gegroeid naar 5,5 inch, met een 2K-resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Ook zien we dat de knoppen op de achterkant zijn geplaatst, wat overeen komt met de eerder gelekte G3-foto. Telefoons van dergelijk formaat zijn niet handig te bedienen met knoppen aan de zijkant, vandaar dat LG ze bij de G2 al naar de achterzijde verplaatste, iets dat ze met de G3 weer zullen doen. Bovendien wordt het daarmee makkelijker om de bezels klein te houden. Boven de knop is de centrale camera te zien, naar verluidt een 13 megapixel exemplaar.

LG G3

De LG G3 zal worden aangedreven door een Snapdragon 801-chipset met 3 GB werkgeheugen. Verder zullen de Koreanen de koers van de Xperia Z en Samsung Galaxy S5 volgen door de telefoon stof- en waterdicht te maken.

Op softwaregebied kunnen we een opfrisbeurt voor Optimus UI verwachten, LG’s skin die over Android 4.4 komt te liggen. Uit uitgelekte screenshots valt op te maken dat de iconen platter zijn geworden en het design een stuk strakker oogt dan voorheen.

Optimus UI

Eén reactie

  1. Het is jammer dat hij nog draait op de 801. De 805 is een stuk meer geschikt voor de resolutie van 2k.

    Een beetje bezel om het scherm is trouwens best fijn, anders zit je met je vingers telkens op het scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *