Dit is Netflix’ nieuwe mobiele Extras-tabblad

Tof of overbodig?
Handig of overbodig?

Streaming-gigant Netflix test een nieuw tabblad voor de mobiele versie van hun app. Dit gloednieuwe onderdeel toont een hoop extra beeldmateriaal van selecte series en films, in een speciaal daarvoor ontworpen tabblad.

Dat meldt Variety nadat sommige gebruikers toegang kregen tot het nieuwe tabblad. “We testen een feed van video extra’s in onze mobiele app om fans zo meer te laten verbinden met de titel die ze tof vinden en om ze nieuwe shows te laten ontdekken. Deze tests variëren meestal in lengte en per regio en hoeven niet blijvend te zijn,” aldus Netflix in een statement.

Video’s in het tabblad ‘Extras’ bestaan uit verschillende dingen, waaronder unieke clips van de gebruikers’ favoriete shows en titels die de gebruiker waarschijnlijk tof zal vinden. De video’s spelen automatisch af, wat een behoorlijk irritante feature is. Aan de andere kant staat het geluid wel standaard uit.

Desalniettemin zou een autoplay-functie wat mij betreft überhaupt niet aanwezig moeten zijn voor mobiele gebruikers, omdat dat potentieel een hoop extra data kost. Een optie om autoplay uit te zetten tenzij WiFi wordt gebruikt zou een prettige middenweg zijn.

Lees ook: Hoeveel data kost mobiel Netflixen nou echt?

Foto @Janko Roettgers/Variety

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *