Dit is ’s werelds kleinste computer

Auteur: , 1 Reactie
Dit is 's werelds kleinste computer

Je zou er zo op stappen.

Wanneer iemand ’s werelds kleinste computer’ roept, dan is er altijd een andere partij die het denkt nog even beter te doen. Zo was er IBM die deze titel claimde, maar de University of Michigan doet er een schepje bovenop met dit nieuwe apparaat.

De computer van de universiteit is een tiende van de computer die IBM aankondigde. Met een afmeting van 0,04 kubieke millimeter is de computer echt verschrikkelijk klein. Natuurlijk is deze computer niet ontwikkeld om GTA om te kunnen spelen. Het is eigenlijk een ordinaire chip, gemaakt voor medische toepassingen.

Zo kan de kleine computer fungeren als een sensor. Deze sensor is in staat om gewijzigde activiteiten te meten in een kleine omgeving. Denk aan cellen in een menselijk lichaam. Het apparaat kan helpen met onderzoeken naar tumors en kanker.

Omdat de computer zo klein is, zijn er ook nadelen. De processor is bijvoorbeeld niet slim genoeg om data op te slaan. Verliest het apparaat stroom, dan gaat ook alle verzamelde data verloren.1 reactie

Maar tegelijkertijd zou de statische lading in het menselijk lichaam misschien wel voldoende zijn?
Klinkt niet al te onmogelijk vandaag de dag nu computers zo klein kunnen zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).