Dit is waarom Google vandaag George Boole eert

Auteur: , Geen reacties
Google Doodle

Iets opgevallen vandaag op de homepage van Google? Kleurtjes, formules en getallen sieren de webpagina. De zoekgigant brengt namelijk een ode aan George Boole.

Het is vandaag precies 200 jaar geleden dat de wetenschapper op de aardbol kwam. Eigenlijk is het hele digitale tijdperk begonnen met deze wiskundige Brit. Hij wist namelijk te ontdekken dat mensen meer informatie konden onthouden, als de materie simpeler werd gemaakt. Deze Booleaanse logica was de eerste stap in de digitale wereld waar we nu in leven.

George Boole

Waarom? Omdat uiteindelijke complexe materie, vereenvoudigd werd toegepast: waar of niet waar, aan en uit etc. Het systeem werd toegepast op schakelverbindingen voor telefonie en later ook in de manier waarop wij computers en apparaten gebruiken. Boole heeft zijn wiskundige formule nooit een succes zien worden, aangezien de Brit al op 49-jarige leeftijd kwam te overlijden. Pas na die tijd werd de baanbrekende formule opgepikt door andere wetenschappers.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).