Dit Kickstarter-project is een elektronisch muziekinstrument

Auteur: , Geen reacties
Mune

Muziek maken doe je met de Mune. Een elektronisch instrument met invloeden vanuit akoestische hoek.

De Mune is een elektrisch instrument dat volgens de maker eenvoudig valt te bespelen. Het betreft een houten apparaat met een stervormig ontwerp en je bespeelt de Mune alsof het een regulier muziekinstrument betreft.

In feite componeer je elektronische muziek zonder achter je computer te zitten en aan virtuele knoppen te draaien. De Kickstarter is een letterlijke combinatie tussen oude en nieuwe techniek. De Mune heeft 24 aanraakgevoelige sensoren en 16 indrukbare knoppen. Het instrument moet gekoppeld zijn aan het open-source programma Symphony om te kunnen werken.

Via Bluetooth maakt de Mune verbinding met de software. Het is mogelijk om tot een afstand van 50 meter muziek te maken. Via Symphony kunnen klanken worden uitgekozen. Zo kan het elektronische instrument bijvoorbeeld ook fungeren als een doodgewone piano. De ingebouwde batterij van de Mune gaat zo’n zes uur mee.

Het crowdfundingsproject heeft op dit moment bijna 25.000 Canadese dollars opgehaald. Er is een bedrag van 100.000 dollar nodig om het project te laten slagen. Als alles volgens plan verloopt moeten de eerste instrumenten in 2017 worden geleverd.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).