Dit kost het om een Galaxy S10+ van 999 euro te maken

Dit kost het om een Galaxy S10+ van 999 euro te maken
Voor 999 euro ligt het toestel in de winkel, maar wat zijn de kosten voor Samsung?

De nieuwe Galaxy S10-reeks komt in drie varianten op de markt. Instapper is de Galaxy S10e, die onder meer gaat concurreren met de iPhone XR. Dan is er de reguliere Galaxy S10. Het derde en laatste model is de Galaxy S10 Plus. Dit topmodel is met een vanafprijs van 999 euro ook de duurste van het stel.

Volgens de experts van TechInsights is Samsung ongeveer 420 euro kwijt aan het produceren van deze Galaxy S10 Plus. Let wel, dit is schatting op basis van de productiekosten. De marketingkosten, het personeel van Samsung en allerlei andere zaken die komen kijken bij het totaalplaatje van de Galaxy S10 Plus-prijs is niet meegenomen in die berekening.

De experts stellen dat het AMOLED Infinity-O scherm ongeveer 86,50 euro kost. Ook de nieuwe Exynos 9820 processor is met 70,50 euro een duur stukje hardware. Een ander prijzig hardware onderdeel is het camerasysteem met een prijskaartje van 56,50 euro. De overige prijzen bestaan uit kleinere onderdelen die samen 420 euro vormen. Tel daarbij op dat Samsung-toestellen halverwege het introductiejaar vaak met een fikse korting worden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *