Dit moet je weten over de gratis racegame Forza Street

Auteur: , 18 Reacties
Dit moet je weten over de gratis racegame Forza Street

Forza voor nop spelen? Dat kan.

Turn 10 Studios heeft met Forza Motorsport een ijzersterke raceserie in handen. De games voor Xbox en Windows zijn een absoluut succes en kennen een grote schare fans. De ontwikkelaar heeft een nieuw deel uitgegeven en in tegenstelling tot Forza Motorsport is deze nieuwe game gratis te spelen.

Het gaat hier om Forza Street. Het racespel is uitgebracht op Windows 10. In een later stadium komt de game ook naar Android en iOS. Forza Street is een arcadegame met zowel Quick Races als een single player met missies die voltooid kunnen worden. Turn 10 Studios zal het spel blijven ontwikkelen en geregeld komt er dan ook nieuwe content naar Forza Street. Wat precies is niet bekendgemaakt. Ondanks het dragen van de naam Forza heeft de game zelf weinig met de titel te maken. Het is vooral een marketingstrategie om gamers te lonken.

Door te spelen kunnen gamers upgrades voor auto’s verzamelen. Over auto’s gesproken, er zijn allerlei soorten in het spel te vinden. Van musclecars tot klassieke en moderne supercars. Forza Street focust zich op het mobiele on-the-go aspect. Dit betekent dat er onder meer korte races van slechts een minuut beschikbaar zijn. Ideaal als je in de bus staat, met de metro reist of in de trein zit.

De gamewereld speelt zich af in Miami. Forza Street is te downloaden in de Microsoft Store. Gameplay beelden van het spel kun je hieronder bekijken.18 reacties

Volgens mij kijk ik naar NFSU maar dan met te weinig rare bumpers!
Zo jammer dat ze dit spel niet voor de PlayStation maken..
@moewat: koop een XBOX ONE, kosten geen drol meer.
@ghost: een vriend van me kocht er 1 voor 140 euro met heel veel spellen en Kinect en alles. Verkocht de meeste spellen en Kinect los voor hetzelfde geld. Gratis xbox ons
Vol met microtransacties. Ehhhh nee dank je
@baklava: Leg uit?
@dutchdriftking:gratis bestaat niet. Deze game zal dus nagenoeg onspeelbaar zijn als je geen in-game aankopen doet. Je zal waarschijnlijk richting de 200 races moeten winnen om die mooie lambo te kopen, of t kost je 4 euro.
graag ook voor mac
Forza Street is echt zo’n ongelofelijk ordinaire cashgrab. Deze game stond al bijna een jaar in de Windows Store onder de naam Miami Street. De game is ook niet ontwikkeld door Turn 10 (Forza) of Playground Games (Forza Horizon), maar door Electric Square. Nu hebben ze er een Forza-logo opgeplakt en de naam van Turn 10 eraan verbonden, en moet het ineens een toffe game zijn? Zonde dat Microsoft haar merk Forza zo te grabbel gooit.
@edge: had ik niet beter kunnen zeggen!
@edge: Ik vond dat ze dat met Horizon ook al deden. Ik had rij-eigenschappen van Forza verwacht, maar we kregen een soort arcade-besturing..
@Jochempie: Dat was van tevoren ook wel een beetje bekend toch? Horizon is een beetje een allemansvriend qua opzet en besturing.
@Edge: jammer dat het artikel ook niet ingaat op hoe het spel verder in elkaar zit. Zo hoef je niet te sturen, en gaat het spel vooral er om dat je op tijd gas geeft en remt.
Dit maakt het spel enorm laagdrempelig, maar verre van een echte Forza-waardig spel
@Edge: forza is sinds deel 4 echt de verkeerde kant opgegaan. Steeds meer geld vragen voor minder en niet luisteren naar de community
@baklava: Helemaal mee eens. Op het moment dat Top Gear bij zo’n spel betrokken word, en ze gaan beginnen met car packs verkopen, dan weet je gewoon dat de prioriteiten en principes van de makers een beetje verschuiven. Vroegah leek het enige doel een goed racespel maken, veel fun voor een normale prijs. Het succes is ze een beetje naar het hoofd gestegen en zijn ze voorzichtig gaan kijken in hoeverre de trouwe fans leeggezogen konden worden. En nu doen ze het maximaal, zonder enige vorm van schaamte.
Klinkt als C&C rivals. Heeft niets met C&C te maken maar de naam is bekend, laten we er een microtransactiefest met lootboxes van maken. Fuck de fans, hier met die pegels.
Ziet er goed uit, ben benieuwd verder
Gespeelt: niks aan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).