Dit moet je weten over de nieuwe Motorola Moto G

Motorola Moto G
U kende de lekplaatjes al, inmiddels is de telefoon officieel aangekondigd. Is de Moto G opnieuw één van de beste budgettoestellen ooit?

De derde generatie van de Moto G lijkt opnieuw uit te blinken in prijs-kwaliteitverhouding. De telefoon behoudt zijn 5 inch scherm, maar Motorola heeft hem nu waterdicht gemaakt. Er zit een IPX7-certificaat op, wat betekent dat de Moto G een half uur onder water kan, tot een maximale diepte van 1 meter. Dus wel even uit je zwembroek halen voordat je in het water duikt.

Snapdragon 410

De hardware is grotendeels gelijk gebleven. Het 5 inch scherm heeft een resolutie van 720 bij 1280 pixels, aangestuurd door een Snapdragon 410-processor van Qualcom. Deze unit draait op 1,4 GHz en heeft 64-bit-ondersteuning. Android 5.1 zou dus soepel moeten draaien. Bovendien levert Motorola nooit hinderlijke bloatware mee, wat in het verleden voor een pure Android-ervaring van een Nexus-achtige kwaliteit zorgde.

De standaardvariant heeft 1 GB aan werkgeheugen en 8 GB opslagruimte. Er is ook een versie met 2 GB werkgeheugen en een verdubbeld aantal gigabytes aan opslagruimte. In beide varianten kun je het geheugen uitbreiden met een micro-SD-kaart.

13 megapixel

Wat het midrange toestel voor Nederland aantrekkelijk maakt is dat ‘ie over 4G lte-connectiviteit beschikt. Bovendien zit er een niet onaardige 13 megapixel camera met een f/2.0 lens in, dezelfde setup als in de Nexus 6 – eveneens een Motorola-product. Belichting wordt verzorgd door een dubbele LED-flitser, die aanspringt al je twee keer met het toestel schudt.

We weten helaas nog niet wat de twee versie van de nieuwe Moto G in Nederland gaan kosten. Die info hopen we later vandaag binnen te krijgen.

[lg_folder folder=”Motorola/Moto_G_2015/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. De Snapdragon 410-processor is m.i. een miskleun, gezien de magere prestaties t.o.v. de concurrentie. Mocht je dit toestel hooguit voor een beetje bellen, surfen en whatsappen gebruiken, dan valt er echter nog wel prima mee te leven. Maar kies dan wel voor de 2 Gb versie en loop met een grote boog om de 1 Gb uitvoering heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *