Dit nieuwe spel van Angry Birds-maker Rovio ga je haten

Dit nieuwe spel van Angry Birds-maker Rovio ga je haten
Je dacht dat Flappy Bird al bloeddrukverhogend irritant was? Rovio gaat nog iets verder.

Nadat we eerder al een Flappy Bird-kloon zagen van ontwikkelaar Lima Sky (Doodle Jump Race), zijn het nu de Finnen van Rovio die het succes van Dong Nguyen willen evenaren. En dat doen ze door je met een vliegtuigje te laten vliegen in een 8-bit omgeving met 8-bit geluiden.

Raak niets

Net als bij Flappy Bird is het in Retry de bedoeling om niets te raken. Tegelijkertijd onderscheid de game van Rovio zich wel met bijvoorbeeld een variabele vliegsnelheid en de mogelijkheid om terug te keren en muntjes te pakken. Muntjes die je trouwens ook via in-app aankopen kunt aanschaffen. Weten we meteen het verdienmodel achter deze app. Je kunt per level drie sterren halen, net als in Angry Birds, en wanneer je iets raakt begin je meteen weer overnieuw. Hence de speltitel.

Het spel staat momenteel nog niet in de Nederlandse app-winkels. Mocht je hem wel alvast willen spelen op de iPhone, iPod of iPad, dat kan. Stel je account dan even in op Fins of Canadees. Downloaden kan vervolgens HIER. Wanneer de Android-versie uitkomt is nog niet bekend.

[gv data=”ta0SJa6Sglo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *