Dit verdien je met de best bekeken YouTube-video ooit

Auteur: , Geen reacties
Charlie Puth

Gangnam Style van Psy is sinds deze week niet langer de meestbekeken video op YouTube. Charlie Puth en Whiz Khalifa volgen hem op met See You Again, maar wat levert ze dat op?

See You Again staat op het moment van schrijven op 2.901.992.564 views, Gangnam Style heeft er ‘slechts’ 2.896.057.392. Als je dat bij elkaar optelt, dan is See You Again in totaal 21.759 jaar gestreamd. Geen verkeerde cijfers dus, al is het de vraag of de artiesten daar zelf wel zoveel aan overhouden.

YouTubers verdienen zo’n 0,001 dollar per view, oftewel 1.000 dollar per 1 miljoen views. Dat is ongeveer 55 procent van de inkomsten, de andere 45 procent gaat naar YouTube zelf. Reken je dat door, dan verdien je met 2,9 miljard views in totaal 2,9 miljoen euro.

Dat bedrag moet vervolgens nog gedeeld worden met de platenmaatschappij en eventuele andere rechthebbenden. Vervolgens blijft er een bedrag over dat voor artiesten als Wiz Khalifa ongetwijfeld voelt als wisselgeld, maar dat terzijde.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).