Dit vouwvliegtuig bedien je met je smartphone

Auteur: , 5 Reacties
PowerUp 3.0 het afstandsbestuurbare vouwvliegtuigje

Omdat simpel niet moeilijk genoeg is, hebben we nerds uitgevonden en nerds zoeken altijd problemen voor niet bestaande oplossingen. Zo ook in het geval van het afstandsbestuurbare gevouwen vliegtuigje. Want tja, hoe bedien je dat nou?

Juist, door een op afstand bedienbaar vliegtuigje te vouwen en het dan via bluetooth te bedienen met je telefoon. Wie heeft die mogelijkheid niet gemist in de 5 miljard jaar dat deze waanzinnige techniek nog niet was uitgevonden. Wij wel in ieder geval en dankzij een succesvolle Kickstarter is de droom sinds een kort waarheid. Het apparaatje heet PowerUp 3.0, maar waar versie 1.0 en 2.0 zijn gebleven weet vrijwel niemand. Na betaling van slechts €45,76 en wat verzendkosten mag je je eigenaar noemen van een hulpstuk dat papieren vliegtuigjes in vliegmachines verandert.

Hoe het werkt? Vouw een vliegtuig uit een A4-tje, klik het apparaatje eraan en download de app op je telefoon. Dit klinkt te simpel om waar te zijn voor een moeilijke oplossing, de achterliggende techniek is natuurlijk wat ingewikkelder. Via Bluetooth spreken de telefoon en de bedieningsmodule met elkaar, en de voortstuwing komt van een electromotortje dat een propellor aandrijft. Voor het stuurwerk is er een roer op de staartvleugel gezet. Uit de categorie meest zinloze gadgets die we nú willen hebben is dit meteen al de winnaar van augustus. Wij zijn even vliegen.5 reacties

Geweldig toch? Over een jaartje voor $1,79 te bestellen bij Chinese webshops inclusief free shipping.
@gop1: dan ga ik er sowieso 10 bestellen
@reggie-boy_rood: met 10 van die items kun je waarschijnlijk een kartonnen doos laten vliegen.
@sacha: Dat scheelt dus weer in de shipping
Jammer dat standaard BT zo’n klein bereik heeft

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).