Dit weten we over de nieuwe VR bril van Sony

Auteur: , 1 Reactie
PlayStation VR

De Tokyo Gameshow 2015 is vandaag officieel begonnen en de eerste persconferenties en interviews zitten erop. We verzamelden alle informatie die tot nu toe bekend is over Project Morpheus a.k.a PlayStation VR.

Ja, de officiĆ«le naam werd gisteren bekend. Simpelweg PlayStation VR. Op de persconferentie van Sony van het pre-feestje voor de opening van de Tokyo Gameshow trok het Japanse bedrijf het doek van de bril. De gadget heeft een OLED-scherm met een resolutie van 1920×1080. Verder beschikt de bril over een accelerometer en een gyroscoop. Om het levensechte VR-gevoel te krijgen luisteren je oren naar de ingebouwde 3D speakers. Sony vertelde op de persconferentie uit te kijken naar de samenwerkingen met gameontwikkelaars die aan de slag gaan met de PlayStation VR.

10 games bij lancering

Als de bril volgend jaar op de markt komt kun je er gelijk mee aan de slag. Bij de lancering zijn er namelijk 10 games die de bril vanaf dag 1 gaan ondersteunen. Op de gamesbeurs zelf worden de komende dagen demo’s getoond om welke games dit precies zal gaan. Bekend is al dat RIGS: Machine Combat League en Final Fantasy XIV te spelen zijn met de bril.

De exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat de bril in het eerste halfjaar van 2016 verkocht zal gaan worden. Een verkoopprijs is nog niet genoemd.1 reactie

Wel vreemd van die “lage” resolutie. Ik heb een Google Cardboard en icm mijn Note 4 zie ik nog pixels.

Maar aan bovenstaande afbeelding te zien zit het scherm hier verder van je ogen af, zal ook wel wat uitmaken denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).