De vijf opvallendste safety-verbeteringen in iOS 9 en OS X 10.11

Auteur: , 3 Reacties
ios 9 met telefoons

Er verandert het een en ander met iOS9 - ook op het gebied van veiligheid.

1. Gegevens worden lokaal opegslagen

Ja, een feature als Siri heeft veel persoonlijke data nodig. Maar die wordt niet gekoppeld aan je Apple-account en je zoekopdrachten worden niet verstuurd naar de Apple-servers. Dit geldt ook voor informatie uit de HealthKit.

2. Safari is veiliger

De mobiele browser krijgt een functie om malware-injecterende ads te weren. OS X 10.11 gaat ervoor zorgen dat alle Safari-extensies door Apple moeten worden goedgekeurd. Dit betekent dat iedere officieel gedownloade extensie veilig is.

3. Langere wachtwoorden
Zoals we eerder schreven wordt de viercijferige pincode vervangen door één van zes cijfers.

4. Twee-weg authenticatie in iCloud
Alle apps in de iCloud krijgen nu twee-weg authenticatie. Zo kun je naast je wachtwoord een extra beveiliging via sms krijgen.

5. Verbeteringen ‘onder de kap’
Ontwikkelaars zijn verplicht alle apps versleuteld online te laten gaan – en een sterkere encryptiestandaard te ondersteunen.3 reacties

volgens mij is de belangrijkste niet genoemd. sinds de eerste ios naar de 2e versie voor publiek is dit de grootste beveilings update. het jailbreaken wordt waarschijnlijk onmogelijk gemaakt.
@gwnbmw: Dat is toch juist een nadeel? In mijn ogen dan..
@frietjemet: voor de ene groep is het een nadeel, (wij die op een jailbreak zitten te wachten) voor de nette heren is het leuk. die kunne weer zeker zijn dat ze dr “filmpjes” echt prive kunne kijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).