Dixons en MyCom zijn failliet

Auteur: , 4 Reacties
Dixons winkel

Elektronicaketen Dixons is failliet verklaard, evenals een aantal zusterbedrijven zoals MyCom en iCentre.

De betreffende bedrijven vallen onder de paraplu van retailer BAS Group. Het gaat om de BAS Group-vennootschappen BAS Computers & Componenten BV, Dixons BV, MyCom Nederland BV, MyCom Winkels BV en The Retail Company BV. Deze bedrijven zijn failliet verklaard.

Eind september maakte BAS Group al bekend dat voor de betreffende winkelformules uitstel van betaling was gevraagd (en verleend). Het faillissement was volgens curator Jan Padberg “een noodzakelijke stap” om te voorkomen dat de schulden verder zouden oplopen.

De curator heeft goede hoop dat voor een deel van de activiteiten een doorstart mogelijk is. Daarom blijven de vestigingen van de diverse winkelbedrijven gewoon open, evenals de webshops. De curator liet aan het personeel weten dat men kan helpen om ene doorstart te maken, door de werkzaamheden gewoon te blijven uitvoeren.

Van de betreffende winkelformules is elektronicaketen Dixons, die in 1975 is opgericht, veruit de grootste. Bij dat bedrijf werken circa 650 medewerkers verdeeld over 88 winkels. Bij computer-, hard- en softwarewinkel MyCom staan 350 medewerkers op de loonlijst, verdeeld over 38 winkels. De winkels van iCentre waren pas onlangs aan het portfolio toegevoegd, achteraf geen goed plan.

BAS Group is echter niet de enige die het moeilijk heeft/had, we zien al geruime tijd een serie faillisementen in deze branche. Denk aan Paradigit en Free Record Shop.

UPDATE: de winkels maken een doorstart, meer info HIER.

Image credits: WSB Interieurbouw.4 reacties

Weer een doorstart? Doen ze goed daarzo. Misschien maar eens de formule wijzigen
@dragonforce: Tsja het is ook uiterst noodzakelijk om al je prima functionerende kassa’s te vervangen voor imacs en iphones, daar naast een failliet bedrijf over te nemen in de hoop dat je het winstgevend kan maken maar er vervolgens niets anders mee doet en als klap op de vuurpijl precies de dingen in je winkel legt die mensen juist niet willen kopen.
De mycom in Utrecht zit direct tegenover de mediamarkt, en ondanks dat mycom vaak goedkoper is zie je er nooit een kip binnen… of mensen.
Prima winkels eigenlijk, altijd netjes en genoeg te demo modellen om te testen. Had twee jaar geleden ook gesolliciteerd voor een bijbaan bij iCentre. Maar mensen gaan denk ik toch liever naar de Media Markt of kopen online voor de goedkoopste prijs. maa
@NiNja: Mee eens, maar je moet wel weten wat je nodig hebt voor je de Dixons in loopt, het aanbod is, laten we zeggen wat divers en uiteenlopend in kwaliteit. Duur en goed staat tussen goedkoop en slecht in de vitrines.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).