Dodge Chargers van de popo krijgen 12.1-inch scherm

Auteur: , Geen reacties
2016 Dodge Charger Pursuit

Afgekeken van Tesla krijgt The Fuzz in de VS ook een groot scherm in het midden. Het nieuwe touchscreen is 5 keer groter in vergelijking met het standaard Uconnect scherm in een Dodge Charger.

De sterke arm der wet aan de andere kant van de oceaan is goed verwend. Een dikke Charger voorzien van een 370pk sterke V8, verdeeld over alle wielen zodat oom agent minder snel een foutje maakt wanneer hij eens goed het gas intrapt. En de uitrusting wordt vanaf volgend jaar nog verder uitgebreid. De Chargers krijgen namelijk een kleine verbouwing aan de binnenzijde waardoor het 5-inch scherm wordt vervangen voor een 12.1-inch variant. Oke, het is nog geen 17-inch als in de Tesla Model S, maar ook dit formaat moet prima voldoen.

De reden dat de schermen worden vervangen voor een groter exemplaar is dat de 5-0 nu de computertaken digitaal kan uitvoeren op het nieuwe scherm. Voorheen werden deze werkzaamheden uitgevoerd op een computer aan boord die eigenlijk ontiegelijk in de weg zat. Door het weglaten van de externe computer blijft er tevens een airbag behouden. Toch handig wanneer situaties escaleren.

Het scherm werkt ook wanneer er handschoenen worden gedragen. Door de aanpassing is de climate control en radio iets verder naar beneden verhuisd. Alle 2016 Dodge Charger Pursuit wagens worden uitgerust met deze nieuwe upgrade. De eerste levering zal plaats vinden in maart 2016.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).