Doe niets met je iPhone en geef een kind schoon drinkwater

Tap project Unicef
Dat klinkt tegenstrijdig, maar Unicef heeft nu een app gemaakt voor de iPhone waarmee je schoon drinkwater voor een kind garandeert door 10 minuten lang helemaal niets te doen met je smartphone.

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met onze telefoontjes. Dingen worden onderbroken omdat het ding ons wat wil vertellen, en Facebookberichtjes hebben prioriteit over echte gesprekken. Unicef en Armani hebben de handen ineen geslagen om mensen zich hiervan bewust te maken, en tegelijk wat goeds te doen in de wereld.

Op deze website kan je meer lezen over het project, en als je zelf mee wilt doen met je iPhone, dan kan je naar deze website gaan en vervolgens 10 minuten lang naar het scherm staren terwijl feitjes over watergebruik en tips om dat terug te dringen langs rollen op het scherm.

De website gebruikt de bewegingssensoren om te controleren of je de telefoon inderdaad laat liggen. Uiteraard hoef je niet de hele tijd naar het scherm te staren, je kan die tijd mooi gebruiken om eens iets te gaan doen waar je normaliter niet op zou komen. Loop een blokje om zonder telefoon, staar eens naar een schilderij, zulks soort dingen. En geniet van dat warme gevoel van binnen dat je wat goeds doet voor de wereld.

[gv data=”Wetbh84MGOc”][/gv]

3 reacties

  1. is nu niet echt moeilijk om een iphone niet te gebruiken…ze zouden net drinkwater aan die kinderen moeten voor geven als je iets van apple zou WILLEN gebruiken…moest de actie bij Android, blackberry of windows phone liggen zou er inderdaad niet veel drinkwater worden geschonken!

  2. Ik geloof dat drinkwater voor de hele wereld een 10 miljard euro kost. Facebook heeft net 19 miljard betaald voor whatsapp. Het defensie budget van de verenigde staten is een kleine 50x zo groot. De goede doelen vragen aan de verkeerde mensen geld voor hun, op deze manier niet haalbare doelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *