Drone stort neer op triatleet

Drone stort neer op triatleet
In Australiƫ is tijdens een een triatlonwedstrijd een drone neergestort op een triatleet. De verklaringen over wat er precies is gebeurd lopen nogal uiteen.

De cameraman Warren Abrams vloog met zijn op afstand bestuurbare drone ongeveer 10 meter boven de deelnemers. Volgens Abrams werd zijn drone gehackt en kon hij hem niet meer besturen. De drone kwam op Raija Ogden terecht die daardoor een lichte hoofdwond opliep.

Volgens ooggetuigen kwam de drone recht uit de lucht vallen en raakte daarbij de triatleet. Andere beweren juist dat de triatleet struikelde en daardoor viel omdat ze schrok van de drone. Wat er nu precies is gebeurd onderzoekt de Civil Aviation Safety Authority in Australiƫ. De videobeelden die gemaakt zijn door de drone moeten dan ook uitkomst bieden.

Warren Abrams is er nog steeds van overtuigd dat zijn drone werd gehackt. Volgens hem is het kinderlijk eenvoudig om een drone te hacken door middel van een smartphone. Maar bewijs voor zoiets zal erg lastig te vinden zijn. (via: ABC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *