Drugs dealen met emoji’s: zo doe je dat

Auteur: , Geen reacties
Pil geld emoji

Emoji's zijn ontzettend divers. Je kunt er van alles mee uitdrukken. Maar wist je dat je er ook drugs mee kunt verkopen?

De negentienjarige Australiër Regan Peter Howett wist dat wel. Hij werd onlangs gearresteerd door de politie in Queensland omdat hij emoji’s van bliksemschichten en hartjes zou hebben gebruikt als code voor MDMA (XTC). Dat schrijft de Brisbane Times. Bij een huiszoeking in Howett’s woning werden een mes, 11 pillen, een zak wit poeder en vier mobiele telefoons in beslag genomen.

Howett staat terecht voor 26 aanklachten, gerelateerd aan het verhandelen en vervoeren van verboden middelen. De politie heeft zijn whatsapp-berichten gedownload na zijn arrestatie en die worden in de zaak gebruikt als bewijs. Zijn advocaat ontkent de beschuldigingen. De cocaïne die de politie in het huis van zijn cliënt zou hebben aangetroffen zou in werkelijkheid bloem zijn geweest.

Enige tijd geleden onderzocht toetsenbord-producent SwiftKey het emoji-gebruik van Australiërs. Daaruit zou blijken dat zij 65% meer dan het gemiddelde gebruik zouden maken van drugsgerelateerde emoji’s. Bij alcohol-gerelateerde smileys was lag het gebruik zelfs twee keer zo hoog.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).