Duitsland is boos op Facebook

Auteur: , Geen reacties
Whatsapp

Je kon er eigenlijk op wachten. Maar dacht Facebook nou echt dat zij hier mee wegkwamen...

Sinds deze week wisselen Facebook en Whatsapp data uit. Handig, zeggen de twee giganten, want dan kunnen bedrijven met je communiceren en kun je leuke aanbiedingen krijgen. Hoho! Dat mag niet zo maar heeft de Duitse privacywaakhond Datenschutz bepaald.

De waakhond is extreem stellig dat Facebook de regels overtreedt en onmiddelijk moet stoppen met deze praktijken. “Bij de overname van Whatsapp door Facebook hebben beide bedrijven nadrukkelijk verklaard geen data uit te gaan wisselen. Dat Facebook en Whatsapp dat nu wel willen doen is niet alleen misleidend maar ook in strijd met de Duitse wet. Facebook heeft eenvoudigweg geen toestemming van de gebruikers gekregen om de data te gebruiken.”

Duitsland telt 35 miljoen Whatsapp-gebruikers. “Facebook moet deze gebruikers vooraf om toestemming vragen.” Of de eis van de Datenschutz veel indruk maakt op Zuckenberg is maar de vraag. Het bedrijf heeft al laten weten dat het bedrijf zich aan de Ierse regels houdt en dat de Duitse regels niet gelden.

Whatsapp is trouwens op andere vlakken wel leuke dingen aan het doen…Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).