Dysons nieuwe stofzuiger heeft geen filter meer nodig

Auteur: , 5 Reacties
Dyson-Bigball

Stofzuigerzakken zijn voor moderne zuigers al verleden tijd, maar vroeg of laat zul je toch het filter moeten vervangen. De nieuwe Dyson stofzuiger laat dit smerige klusje achterwege.

Dankzij de zogenaamde Cinetic Science heeft de zojuist onthulde Dyson Cinetic Big Ball nooit onderhoud of vervanging nodig. Het enige wat je moet doen is het afvalbakje legen aan het einde van een schoonmaakbeurt.

Tot nu toe werden er filters gebruikt om kleine stukjes vuil en stof op te vangen, zodat ze de techniek in de stofzuiger niet beschadigen. Na verloop van tijd werden deze filters vies, waarna ze vervangen moesten worden.

Techniek-Dyson-Bigball

Flexibele sprieten
Een aantal flexibele sprieten die meer dan 350 keer per seconde bewegen, pakt deze stofjes namelijk automatisch op, waarna ze een enkeltje naar het afvalcompartiment in de zuiger krijgen. Hierdoor blijven de prestaties van de stofzuiger ongehinderd. De kans op verstopping is hierdoor verdwenen. Dyson zegt dat jarenlang onderzoek (en 12 miljoen dollar) nodig is geweest om dit product te realiseren.

De grote bal onderop de Dyson Cinetic Big Ball is speciaal ontworpen zodat je gemakkelijk op moeilijk te bereiken plekken kunt komen. Zoals je misschien al wel aan had voelen komen, zul je flink in de buidel moeten tasten om een dergelijke high-tech stofzuiger in huis te halen.

Het goedkoopste model is vanaf 15 januari in Amerika te koop voor 600 dollar, maar er zijn nog tal van hulpstukken die de prijs verder ophogen. Zo ben je in totaal 700 dollar kwijt voor een speciale anti-allergie Big Ball.

Dyson-Cinetic-Bigball5 reacties

En hoe moet je hier dan precies mee onder de bank en bed zuigen?
Slecht ontwerp zo die bal zit altijd in de weg.
@kjeld: Als je goed kijkt naar het plaatje zie je dat er opzet stukken bijzitten. Er moet dus haast wel een mogelijkheid zijn een slang of een pistool van het handvat of iets te maken. Dyson kende zit dit wel goed, zijn niet voor niets de fabrikant als het gaat om stofzuigers…
@kjeld: oke even ingetypt op google en kreeg dit: https://www.youtube.com/watch?v=c8uj5yELkcU

Het zit dus helemaal goed voor onder je bank en nog veel meer plekken dan je normale stofzuigertje…
@drivingpleasure: *kennende en *hij is dus beter dan je normale stofzuigertje, moest het zijn. Ben blijkbaar toch nog een beetje ziekjes…
@Lars: Ik weet niet waar je het haalt, maar Dyson heeft al modellen die zonder filter werken… Bvb de DC52 reeks (http://www.dyson.nl/dyson-stofzuigers/dyson-sledestofzuigers/dc52.aspx)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).