Eindelijk zien wat je koopt bij Fortnite + gratis update

Auteur: , Geen reacties
fortnite-blind-loot-box

Verkoop blind loot box gestopt uit angst voor juridische problemen.

Het razend populaire Fortnite kun je gratis spelen. Zoals je weet moet je wel betalen voor extra toepassingen en wapens. Een van de toepassingen die Fortnite bood was het kopen van zogenaamde ‘blind loot boxes’. Met deze boxen koop je eigenlijk een verrassingsbox. Dit gedrag zou aanzetten tot gokken omdat de spelers deze dozen blijven kopen tot ze hun favoriete wapen, schild of andere gadgets hebben.

Aangezien het aantal verrassingsboxen in spellen snel toeneemt is er ook steeds meer discussie over de wenselijkheid daarvan. In BelgiĆ« heeft men de verkoop van deze verrassingsboxen al verboden en ook in andere landen gaan steeds meer stemmen voor regelgeving op. Klaarblijkelijk is Fortnite hier beducht voor, aangezien men de blind loot boxes eerder al verwijderde uit de ‘Battle Royale’ mode. Nu maakt de spellenfabrikant Epic Games, eigenaar van Fortnite bekend dat de verrassingsdozen vanaf update 7.30 ook verdwenen zullen zijn uit de ‘save the world’ mode.

Vanaf dat moment kun je exact zien welke upgrades de lama’s hebben. Ook is er een systeem bedacht dat je eerst aanvullende spullen kunt kopen (zo biedt men, zolang je nog niet alle shotguns hebt, geen dubbele aan). Daarnaast krijg je bij de update 5 gratis upgrade tokens om een beetje aan het nieuwe systeem te wennen. Wij denken dat transparantie goed is. De eerste consumentenorganisaties staan echter al weer aan de poort te rammelen omdat zij bang zijn dat extra transparantie in combinatie met het upgradesysteem zal leiden tot meer hebzucht, meer (onverantwoorde) uitgaven en dus meer financiĆ«le problemen. Je kunt natuurlijk altijd goedkoop meekijken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).