Elon Musk doneert $1 miljoen aan Tesla-museum

Elon Musk doneert $1 miljoen aan Tesla-museum
De steenrijke mede-oprichter van automerk Tesla Motors is niet vergeten waar de roots van zijn bedrijf liggen, namelijk bij de geniale uitvinder Nikola Tesla.

Sinds 2012 is striptekenaar Matthew Inman, bekend van The Oatmeal, al bezig op een Tesla-museum op te richten voor de Servisch-Amerikaans uitvinder. Iets dat hij probeert te realiseren door een stuk grond in Soreham, New York – de plek waar Nikola zijn laatste werkplaats had – om te toveren tot een volwaardige gedenkplek.

Naast een succesvolle campagne op Indiegogo onder de noemer ‘Let’s Build a Goddamn Tesla Museum’, waarmee Inman 1,3 miljoen dollar ophaalde, heeft hij ook op de man af geld gevraagd aan Elon Musk, de weldoener die de naam van de elektrotechnicus in leven houdt met zijn automerk. Elon reageerde onlangs positief op het verzoek via Twitter. Gisteren, op de 158e verjaardag van Nikola Tesla, werd bekend dat Musk persoonlijk $1 miljoen doneert. Daarnaast heeft hij toegezegd dat Tesla Motors een aantal Superchargers (opladers) zal plaatsen bij het museum.

De plek waar Inman en het Tesla Science Center het museum willen plaatsen is de laatste werkplek van Nikola geweest. Hij werkte er rond 1900 aan een megalomaan project om berichten en stroom draadloos over de gehele wereld te kunnen versturen. Nikola kreeg het project helaas nooit af.

The Oatmeal maakte eerder deze briljante strip over de uitvinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *