Elon Musk pakt nieuwe mijlpaal met SpaceX

Elon Musk breekt nieuw record met SpaceX
De beste man is nooit klaar met de aandacht van de wereld op zich te vestigen.

Ondanks de negatieve cijfers omtrent Tesla weet visionair Elon Musk te blijven verbazen. De ondernemer heeft met zijn SpaceX een nieuwe mijlpaal weten te pakken. De Falcon 9 raket maakte afgelopen nacht voor de 50ste keer een trip naar de ruimte. Een nieuwe mijlpaal.

De missie zelf was niet zo spectaculair. De Falcon 9 raket gaat een nieuwe satelliet in de ruimte installeren. Het feit dat we hier naar de 50ste lancering kijken is wél speciaal. SpaceX bestaat nog geen acht jaar en heeft in die jaren diverse successen bereikt. Mede door de stunts van Elon Musk wist het bedrijf meerdere malen wereldwijd in de belangstelling te staan. Wie heeft immers eerder een auto de ruimte ingestuurd? Precies. Begin juni 2010 was de allereerste Falcon 9 lancering.

De raket vertrok vannacht van Cape Canaveral Air Force Station in Florida. Een halfuur na de lancering had de Falcon 9-raket onze planeet verlaten. De lancering mag dan niet zo spectaculair zijn geweest als de recente Tesla-lancering. Toch had Elon Musk een interessant feitje te vertellen over de launch van de raket vandaag:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *