Elon Musk wil 700 internet-satellieten lanceren

Elon Musk wil 700 internet-satellieten lanceren
Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft er een nieuwe hobby bij: het lanceren van een nieuw satellietnetwerk.

Met relatief goedkope satellieten wil Musk in de toekomst een netwerk creëren dat heel de wereld voorziet van internet. Dit hebben anonieme bronnen aan de Wall Street Journal laten weten. Om dit plan te verwezenlijken werkt hij samen met Greg Wyler, een oud-Google medewerker die vertrok omdat zijn satellietproject wellicht niet doorging.

Zevenhonderd satellieten
Het plan is om 700 satellieten in een baan om de aarde te krijgen, die een stuk kleiner zijn dan de commerciële satellieten die we nu kennen. Daar is wel een investering van 1 miljard dollar voor nodig. Hoewel de gesprekken nog in een beginfase zouden zitten, heeft Musk al wel een plan hoe hij zijn satellieten de lucht in wilt krijgen. Daar komen zijn raketten van het SpaceX-project namelijk uitstekend voor van pas. Ook hebben de twee al een oogje op fabrieken in Colorado en Californië om de productie voor hun rekening te nemen.

Ook Facebook en Google werken aan manieren om de volledige wereld van internet te voorzien. Zo probeert Google met ballonnen (Project Loon) op lastige plaatsen te komen en zet Facebook drones in. Ook waren er eerder dit jaar geruchten dat Google ook 1 miljard dollar investeert om 180 satellieten de lucht in te krijgen met hetzelfde doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *