Encryptie: nu op al je WhatsApp-berichten

Auteur: , 4 Reacties
Whatsapp

Alle chatberichten die je met de berichtendienst verstuurt zijn vanaf nu versleuteld.

De wijziging, die van kracht is sinds de nieuwste update, geldt voor iOS en Android, maar ook voor bijvoorbeeld de Windows Phone. In een klap is WhatsApp daarmee een van de veiligste populaire berichtendiensten en hebben een miljard gebruikers toegang tot versleutelde berichten. Voor de encryptie wordt gebruik gemaakt van techniek van een andere chatservice: Signal.

Beide gebruikers (ontvanger en zender) dienen over de nieuwste versie te beschikken om versleutelde berichten te versturen en ontvangen. Als een van de twee dat niet doet zijn de berichten dus niet versleuteld, maar berichten uitwisselen blijft uiteraard mogelijk. Je kunt in een nieuw menu zien of een gesprek daadwerkelijk van encryptie is voorzien.

Benieuwd hoe lang het duurt voor de FBI deze beveiliging ook weet te kraken.4 reacties

Farce natuurlijk.
Eind tot eind encryptie,
Maar je krijgt wel vanuit de ‘centrale server’ je eindsleutel gedistribueerd.
Hoe weet jij dat? Weet jij precies hoe Signal dat doet dan? Denk jij dat Zuckerberg een deal maakt met Signal als die techniek niet goed genoeg is?
@fijnkonijn: Denk jij dat Zuckerberg daadwerkelijk geeft om jouw privacy?
@gop1: mijn vraag niet met een wedervraag beantwoorden he. Answer my question please.

Maar nee, hij geeft geen ruk om zijn slaafjes. Ik gebruik weder WhatsApp of Gezichtsboek. Ik ga niet m’n hele hebben en houwen aan die knakkers overhandigen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).