Fortnite bedreigd en refundcampagne voor boze gamers

Auteur: , Geen reacties
fortnite-hack

Chaos voor Epic Games tijdens vakantiesluiting

Epic Games kondigde op 22 juni via Twitter aan dat zij twee weken dicht zouden zijn wegens vakantie. Nadat de batterijen opgeladen waren zou men op 8 juli weer fris beginnen, maar dat liep anders. Ten eerste werd de vakantie-aankondiging aangegrepen om het team direct van alles te verwijten en ze de suggestie te doen om maar helemaal niet meer terug te komen.

Deze onvriendelijkheid bleek echter pas het begin van de hectiek voor de makers van Fortnite. Een hacker dreigt namelijk via een bekende Fortnite-Youtuber een virus te activeren dat hij al eerder geïnstalleerd zou hebben. Vervelende is dat deze hack alle accounts zou wissen. Dit zou de hacker kunnen doen doordat hij iets heeft ingebouwd dat nu volgens hem alleen geactiveerd hoeft te worden.
Het gerucht werd tijdens de vakantie toch gezien door Epic Games en PR-chef Nick Chester was er direct bij met een ontkenning. Dat klinkt geruststellend maar wekt om twee redenen achterdocht op. Allereerst reageert men in het algemeen niet op zulke geruchten (want die gaan vaker), dus lijkt het op de voetbaltrainer die alle vertrouwen uitspreekt in de trainer na 7 dagen… Daarnaast zal er natuurlijk geen betrokkene van een bedrijf zijn die zegt ‘het klopt, maar we kunnen er niks aan doen dus we wachten het af.’ Nu heeft Fortnite wel diverse backups op verschillende servers, maar de vraag is -als het klopt- hoe lang geleden dit al is ingebouwd. Het maken van een print screen met jouw tegoeden, level en andere verdiensten kan geen kwaad. Ook is het verstandig om alert te zijn op Fortnite-malware die op het gerucht inspeelt.

Alsof dat nog niet genoeg is kreeg Epic Games tijdens de vakantie het ook aan de digitale stok met liefhebbers van de game Shenmue III. Deze game is al lang geleden gefinancierd via Kickstarter, maar de release is steeds uitgesteld. Degenen die betaalden zouden toegang krijgen tot de game. Nu blijkt dat de makers voor de PC-versie een deal gesloten hebben met de Epic Game Store, waarbij de game eerst vanaf november exclusief in de Epic Games Store te verkrijgen is. Het logische gevolg is woede onder gamers die wel betaald hebben maar niets met de Epic Game Store willen. Tijdens de vakantie heeft Epic Games nu besloten een refund uit te betalen. Het gevolg is wel dat er nu een hele controverse is los gebarsten over de ‘exclusive deals’ in het algemeen.

Als het in dit tempo doorgaat is Epic Games snel weer aan een nieuwe vakantie toe. Of ze hem dan weer aankondigen is de vraag.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).