Er is weer een raar alien-ding gespot in Fortnite, wat is het?

WTF
WTF is dat nou weer?!

Hoewel Apex Legends wat mij betreft op letterlijk ieder denkbaar vlak beter is dan Fortnite, is er één uitzondering op die persoonlijke regel. Epic Games weet al sinds de start van de Fortnite-hype fan en hater te boeien met hun mysterieuze, in-game gebeurtenissen, stukken spannender dan de overduidelijke hints die Respawn in Apex dropt. Wat is er nu weer aan de hand in Fortnite?!

Er vliegt een gigantische alien ‘rune’ over het eiland en zoals bij voorgaande evenementen duidt dit weer op een aankomend in-game evenement. Wat er precies gaande is met het ding is niet helemaal duidelijk, maar spelers hebben ontdekt dat het ‘apparaat’ beweegt.

Sterker nog, spelers hebben zelf invloed op hoe snel het ding vliegt, wat eigenlijk een soort community-milestone evenement is (veel games hebben in-game challenges die de community moet oplossen voor in-game beloningen). De rune beweegt met iedere 500 miljoen damage die spelers collectief aan het ding toebrengen, zo meldt FortniteNews. Voorheen was dat nog 100 miljoen dus Epic is waarschijnlijk een beetje geschrokken van de snelheid waarmee de community het ding verplaatst. Tja, Fortnite heeft een toegewijde community, dat geef ik ze!

De damage die wordt toegebracht aan het artifact is gesynched over alle Fortnite-servers, dus iedereen kan meewerken aan het verhuizen van het ding. Vooralsnog lijkt het er op (zoals eigenlijk altijd met in-game events) dat het mysterieuze object richting Loot Lake vliegt.

Deze locatie is al meermaals veranderd door events en de laatste keer kregen spelers een soort gekke ijzeren constructie te zien. Het lijkt erop dat de rune in de constructie moet klikken om zo een nieuw evenement te ontketenen. Het zou me overigens niet verbazen als het ‘docken’ van het artifact een flinke explosie teweeg brengt die Loot Lake wederom omtovert tot nieuw gebied. Overigens wordt er ook gespeculeerd dat de rune alle gebouwen die het over de komende dagen tegenkomt verwoest.

Meer over Fortnite lezen? In dit artikel lees je alles over een recent drama rondom een pro, die door de cheatmaker zelf werd blootgelegd. Ondertussen klagen professionals over een recente update. Hier check je waarom. In dit artikel lees je hoezeer Fortnite financieel heeft moeten inleveren met de komst van Apex Legends.

Foto @Lucas7yoshi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *