Essential Phone bezorgt doehetzelvers nachtmerries

Auteur: , Geen reacties
Essential Phone teardown

Hoe kan het dat dit vlaggenschip de heren van iFixit de stuipen op het lijf jaagt?

Het is alweer een tijdje geleden dat de oud-oprichter van Android, Andy Rubin, officieel zijn eigen ‘ultieme smartphone’ lanceerde. De Essential Phone heeft volgens de makers alles wat je van een smartphone moet verwachten, behalve een koptelefooningang en volledige waterdichtheid natuurlijk. Mocht er onverhoopt toch een van de onderdelen het loodje leggen, probeer dan vooral niet om het zelf op te lossen.

De kundige heren van iFixit hebben namelijk een flinke teardown uitgevoerd op het toestel. Uit hun bevindingen kunnen we opmaken dat het niet de bedoeling is dat je zelf aan de slag gaat, want de Essential Phone moet letterlijk bevriezen, wil men binnen kunnen glippen.

Zelfs na het bevroren scherm (dat overigens brak in de test) omzeild te hebben, moet je ook nog een mid-frame schild wegpoetsen. Eenmaal echt binnen, zien we dat de USB-C poort gesoldeerd zit aan het moederbord.

De overvloed aan plakmiddelen maken het bovendien enorm lastig om het toestel niet te breken, zelfs als je wonder boven wonder het scherm heel kunt houden. Vanwege bovenstaande problemen is de iFixit repareerbaarheidsscore van een 1 uit 10 dan ook geen verrassing. Kortom, opsturen die handel als er iets mis mee is!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).