Ex-Apple-topman doet boekje open over eerste iPhone

Auteur: , 1 Reactie
Scott Forstall tijdens het interview

Haat voor Microsoft bleek de drijvende kracht van Steve Jobs.

Voormalige baas bij Apple en hechte collega van Steve Jobs, Scott Forstall, geeft voor het eerst sinds zijn ontslag bij Apple in oktober 2012 een interview. Tijdens zijn gesprek in het Computer History Museum in Californiƫ vertelt hij onder andere hoe de allereerste iPhone tot stand is gekomen.

Forstall: “Het begon allemaal met Steve die een gast van Microsoft haatte. Zo is het echt begonnen.” Volgens de topman was de kerel bij Microsoft (neen, niet Bill Gates) aan het opscheppen over hun ontwikkeling van een tablet met stylus. “Steve kwam op een maandag langs, hij schold een hoop en zei vervolgens: ‘We laten ze wel eens zien hoe het echt moet’.”

Jobs zette zijn team vervolgens in om zelf een tablet te maken, maar dan met multitouch. Maar de grondslag van de revolutionaire iPhone werd gelegd bij een simpele lunch. Jobs en Forstall zouden tijdens de lunch opgemerkt hebben dat iedereen naar hun telefoon zat te staren. “We haatte ze. Niemand leek ervan te genieten om op hun telefoon te zitten, maar het is een geweldig apparaat voor communicatie.”

En dus stelde Jobs zijn team ietwat bij; van een tablet naar een multitouch-apparaat dat in je zak past. Maar de charismatische genie verwerkte zijn filosofie verder in het product. Zo stelt Forstall dat goed design een kwestie van simpliciteit is. Mensen moesten het apparaat direct kunnen besturen; zonder handleiding.

In het interview vertelt Forstall ook meer over de relatie tussen hem en Jobs. Zo raakte de topman geĆÆnfecteerd met een potentieel dodelijk virus. Na weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, regelde Jobs een acupunctuursessie voor hem. Na de tweede sessie werd hij ontslagen uit het ziekenhuis. Het hele interview kun je via Facebook bekijken (via: macrumors)1 reactie

Het hele interview kun je via Facebook bekijken. Man, man, man…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).