Ex-Nokiaërs willen nieuwe lijn dure smartphones lanceren

Adaia, voor mensen die bergen op en af gaan
Een groepje voormalige werknemers van de Finse mobieltjesgigant Nokia hebben hun eigen bedrijf opgestart, en willen hele dure en premium smartphones op de markt brengen. Speciaal voor avonturiers, want die zwemmen (schijnbaar?) toch in het geld.

Maar we moeten met dit premiummerk Adaia niet denken aan de zoveelste die de HTC One of Samsung Galaxy S4 naar de kroon wil steken. Nee, volgens Adaia zijn deze telefoons bedoelt voor mensen die het avontuur opzoeken. Ze moeten in ieder geval schok- en stofbestendig zijn, tegen onderdompeling in zeewater kunnen en tot 9000 meter hoog nog gewoon kunnen functioneren. In afgelegen gebieden zou je ook via de satelliet verbinding moeten kunnen maken, en de accu moet te verwisselen zijn zonder het toestel uit te zetten. Klinkt allemaal erg leuk, maar aangezien er nog geen concept is lijkt ons dit meer het wenslijstje dan een spec-lijstje.

In 2014 zouden de eerste Adaia’s van de lijn moeten rollen en nieuwe baasjes vinden in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en het thuisland Finland. Ze moeten dan tussen de 1000 en 5000 dollar gaan kosten, wat een gigantische smak geld is voor een telefoontje. Daar krijg je dan wel een zo-goed-als onverwoestbaar stukje techniek voor, wat op de laatste versie van Android draait en een 4,8 inch groot touchscreen heeft.

Wanneer de telefoon in Nederland komt zegt het Finse bedrijf helaas niet. Aan de andere kant, als de potentiële koper zo veel geld over heeft voor een telefoon dan kan een retourtje Londen er ook nog wel van af.

2 reacties

  1. Ik denk dat hier niet veel markt voor is, niet alleen door de beperkte doelgroep maar ook omdat de levenscyclus van telefoons tegenwoordig zo veel korter is dat men er niet zo veel geld aan uit wilt geven.

  2. Ik denk het ook niet. Wie wil er nu een dure functionele telefoon? Ik denk dat je meer kans maakt met telefoons omhuld in goud, gezet met juwelen, hoesjes van walvispenis leer e.d.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *