Ex-reclameman Apple geneert zich voor nieuwe iPhones

iPhone XS Max
We konden zelf wel lachen om iPhone Xs Max, maar als reclameman krijg je hier vast de koude rillingen van.

Dat geldt al helemaal voor Ken Segall, in het verleden verantwoordelijk voor de naamgeving van diverse Apple-producten en de bijbehorende campagnes. Segall is in dat opzicht echt een grote naam, want hij is verantwoordelijk voor de i in iMac (en in principe dus ook in iPod, iPhone en iPad).

Segall zegt zich inmiddels steeds meer de irriteren aan de namen van de verschillende Apple-producten. In zijn ogen doet Tim Cook maar wat als er weer een nieuwe naam bedacht moet worden. “Laten we positief beginnen”, schrijft hij in zijn blog. “Eindelijk begint elk iPhone-model met dezelfde aanduiding: X.”

Daar blijft het ook meteen bij, want verder klopt er maar weinig van, aldus Segall. “Klanten vragen zich nog steeds af of je het uit moet spreken als X of tien. De nieuwe modellen heten XS en XR en dat zien onze hersenen als twee letters. Een combinatie van Romeinse cijfers en letters werkt niet.

“En waar staat de R voor? We weten dat Apple de S gebruikt voor nieuwe modellen, maar de R is vooral verwarrend. Na het verdwijnen van de iPhone SE had Apple vast een opvolger nodig met een minstens zo slechte naam.”

9 reacties

  1. Dit doet Apple expres.
    Klanten weten niet goed wat de namen betekenen, maar willen ook geen miskoop doen.
    Vervolgens gaan ze voor het gemak voor de duurdere variant. want dan weet je zeker dat je geen goedkoop toestel in huis haalt.

  2. Het is ook ontzettend moeilijk voor sommige mensen om eens per jaar een nieuwe naam te onthouden …

    Hoe onthouden mensen in hemelsnaam het verschil tussen”nougat” en “Oreo ” en “Pie” . Dat verschil namelijk inmens in het aantal letters …

    Natuurlijk ook een onwijze shock van 8 naar X naar XS.

    Wat een geneuzel

      • @turbobrick: wie rookt hier rommel ? wanneer je moeite hebt met 8 / X / XS heb je toch echt een hersenbeschadiging opgelopen.

        En wat maakt het uit dat ik soft met hardware vergelijk ?? Het gaat over een VERSIE AANDUIDING ?? Zit er verschil tusen hard of software versie aanduiding ? Al vergelijk ik het met een versie nummer van een breimachine !!

        Had je ook zo’n moeite om windows 98 en XP uit elkaar te houden ? Ow wacht hardware … een intel 386 met een i7 bezorgt u kortsluiting zo lijkt het 🙂

        • @dgh74: doe toch niet zo simpel man…
          Je bent 44 en je gedraagt je als een kind.
          Dit artikel gaat over de rare benamingen van de toestellen, niks over een OS.
          En ja die benamingen zijn steeds vreemder en er zit geen logica in.

          Niet gaan ouwehoeren Android, Windows of wat dan ook want die hebben niks te maken met de benamingen van hardware.

          • @turbobrick: nogmaals wie rookt en is simpel. Iedere kleuter kan de iphone benamingen onthouden en uit elkaar houden.

            En leer eens begrijpend lezen. Notabene in hoofdletters … het boeit niet wat voor voorbeeld ik geef ( hard / software / breimachine / procesoren ) het gaat gewoonweg om een VERSIE AANDUIDING. Als ut nu iedere week anders is ok … dit gaat over een versie aanduiding die een per jaar anders is … en dat zorgt “voor verwarring” ???

            Kom op zeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *