Facebook bestaat vandaag 10 jaar

Happy Birthday Facebook
Het is vandaag precies 10 jaar geleden dat de toen 19-jarige Mark Zuckerberg op zijn studenten-zolderkamer “The Facebook” lanceerde. De voor velen niet meer weg te denken website met wereldwijd inmiddels 1,23 miljard leden, kennen we nu als gewoon “Facebook”.

Wat begon als een besloten netwerkje voor Hardvardstudenten breidde op enig moment uit naar meer Amerikaanse universiteiten. Vanaf september 2006 kon iedereen van 13 jaar en ouder zich aanmelden bij Facebook.

The Facebook 10 jaar geleden:
The Facebook back in the days

Nu 10 jaar later is het het beursgenoteerde sociale netwerk met 1,23 miljard leden een slordige 150 miljard dollar waard. Dit heeft Mark Zuckerberg met een geschat vermogen van 28 miljard dollar tot één van de rijkste personen op aarde gemaakt.

Dagelijks delen we met z’n allen gemiddeld zo’n 6 miljard likes uit. Er zijn meer dan 400 miljard foto’s gedeeld en ruim 200 miljard vriendschappen gestart. Facebook is ongekend populair, maar er zijn ook veel mensen die zich ernstige zorgen maken over de privacy. Er zijn ook boze tongen die beweren dat er over 3 jaar nog amper iets van Facebook over is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *