Facebook gaat je gegevens delen met WhatsApp

Facebook gaat je gegevens delen met WhatsApp
Iedereen wist dat dit er aan zat te komen. Facebook heeft bekend gemaakt dat het gebruikersgegevens gaat delen met andere diensten die onder de FB-vlag vallen, zoals WhatsApp en Instagram.

De scheiding tussen Facebook en WhatsApp komt daarmee definitief tot een einde, meldt de NOS. In het nieuwe beleid van Facebook staat letterlijk:

“We delen je gegevens binnen de groep bedrijven die onderdeel zijn van Facebook” om “het integreren van de activiteiten van deze bedrijven te vergemakkelijken”

Het is niet helemaal duidelijk wat en waarvoor WhatsApp de gegevens van Facebook gaat gebruiken, maar de social media-gigant gaf wel het volgende voorbeeld:

“Als je geen toegang meer hebt tot je Instagram-account omdat je je wachtwoord niet meer weet, kun je je Facebook-gegevens gebruiken om je wachtwoord te herstellen.”

Het uitwisselen van gebruikersgegevens wordt dus verkocht onder het mom van ‘het verbeteren van de gebruikerservaring’. Volgens de nieuwe voorwaarden – die de helft korter zijn en in simpelere taal is geschreven – staat dat Facebook geen WhatsApp-berichten kan lezen, maar andersom kan het wel: Instagram en WhatsApp hebben toegang tot data die Facebook van zijn gebruikers weet. En dat is veel. Heel veel. WhatsApp zou dankzij de gegevens van Facebook bijvoorbeeld ook in kaart kunnen brengen wie de dienst gebruiken.

Niet alle veranderingen in het nieuwe beleid zijn definitief. Facebook stelt gebruikers in staat om tot 20 november met kritiek te komen, daarna worden de beleidsaanpassingen definitief.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *