Facebook maakt ‘menselijkere’ digitaal assistent

Facebook artificial
Een app à la Siri of Google Now. Facebook wil zijn eigen versie.

Dat meldt The Information op basis van anonieme bronnen.

Vooralsnog is er weinig bekend over de nieuwe Facebook-dienst, maar hij zou bedoeld zijn voor mobiele apparaten. De social-media-gigant volgt daarmee in het rijtje techreuzen dat zo’n assistent heeft: Apple (Siri), Google (Google Now) en Microsoft (Cortana).

De virtuele assistent van Facebook zou menselijker moeten worden dan zijn concurrenten. Hoe? Niet door betere kunstmatige intelligentie, maar door de gebruiker via de dienst in contact te brengen met echte mensen.
Als gebruiker krijg je de optie om aan échte mensen vragen te stellen. Die kunnen je dan helpen iets op te zoeken of een product te bestellen. Hoe de assistent van Facebook gaat heten is nog onbekend. Intern zou worden gesproken over ‘Moneypenny’, de assistent van M. in de James Bond-films. De assistent zou geïntegreerd worden in de chatdienst Facebook Messenger.

Of er behoefte is aan nóg een virtuele assistent valt te bezien, maar er één ontwikkelen zou een logische stap zijn voor Facebook, aangezien er al jaren in kunstmatige intelligentie wordt geïnvesteerd. De techniek wordt bijvoorbeeld gebruikt om te begrijpen waarom bepaalde gebruikers bepaalde posts delen en om hun gedrag beter te voorspellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *