Facebook: ‘We hebben geen telefoonnummers meer nodig’

David Marcus
En wat is het alternatief?

Juist. Facebook Messenger. De dienst vindt dat iedereen maar massaal moet overstappen op het berichtenplatform. SMSen en bellen zijn ouderwetse dingen, aldus David Marcus van Facebook. Oké, met dat eerste ben ik het eens. Dat laatste totaal niet. Anno 2016 wint internetbellen het nog steeds niet van een regulier telefoongesprek.

Er kleven nog steeds twee grote nadelen aan een telefoongesprek via internet. Eén: beide personen dienen over internet (duh) te beschikken. Twee: bij een slechtere verbinding (lees: hotel, restaurant etc) is een prettige conversatie bijna niet mogelijk. Bovendien is ‘ouderwets’ bellen niet meer zo duur als voorheen. Dankzij nieuwe wetten en regels is het bijvoorbeeld mogelijk om voordelig te kletsen door heel Europa.

Tja zegt Marcus, Facebook Messenger heeft ook veel leuke stickers en emoticons! Leuk voor een luchtige conversatie met vrienden, maar nog steeds geen alternatief voor een telefoongesprek. De blogpost van Marcus is een uitgebreid ‘Kijk eens wat Messenger allemaal kan’-verhaal. Maar een alternatief op ons ouderwets telefoonsysteem? Nee.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *