Final Fantasy 7 nu beschikbaar voor iOS [download]

Final Fantasy 7 ios
Final Fantasy VII, oftewel de enige game die je echt nodig hebt in je leven, is eindelijk als port beschikbaar voor je Apple-device.

Square Enix heeft de port gisteren uitgebracht. Het bedrijf had op E3 al beloofd de game ‘voor het einde van de zomer’ uit te brengen en houdt nu dus woord. Eerder werd ook een remake voor PS4 aangekondigd. Final Fantasy 7 werd voor het eerst gereleased op de Playstation 1 in 1997 en was de eerste game in de reeks die voor deze console beschikbaar was. Het is waarschijnlijk de populairste Final Fantasy-game. De eerste zes games waren al beschikbaar voor iOS. De game wordt gespeeld met behulp van een virtuele controller die op het scherm is geplaatst. Nieuw is een optie om confrontaties met tegenstanders te ontwijken op de omgevingskaarten.

Volgens Square Enix-ontwikkelaar Takashi Tokita heeft het jaren geduurd om de port te ontwikkelen omdat de game te groot en te complex is voor de smartphones van die tijd. Het spel kost dan ook maar liefst 4 GB aan opslagruimte.

Downloaden doe je hier.

Eén reactie

  1. Gelijk aangeschaft, gedownload en een beetje gespeeld. Een regelrechte poort maar wel leuk dat je de random monsters nu ook aan en uit kan zetten! Zo kan ik op de juiste tijdstip farmen in de game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *