Floppy Cloud: SNES games op je iPhone zonder jailbreak

SNES-en-NES-Emulator
We weten inmiddels dat Apple emulators zo snel mogelijk uit de App Store knikkert, maar dat weerhoudt Floppy Cloud er niet van om onder een schuilnaam alsnog te verschijnen.

Het is daarom ook belangrijk dat (als je geïnteresseerd bent in een SNES en NES emulator) je Floppy Cloud zo snel mogelijk downloadt, voordat het te laat is. Tenzij je bereid bent om je iPhone te jailbreaken, is dit namelijk een van de weinige mogelijkheden om klassieke Nintendogames op je iOS-toestel te spelen.

“Bestandsbeheerder”
De website TouchArcade ontdekte Floppy Cloud, een app die al sinds oktober 2014 stilletjes in de App Store zieltjes wint. De app doet zich voor als bestandsbeheerder (inclusief een floppy als icoontje), en daar kun je de app ook voor gebruiken. Er wordt alleen nergens vermeldt dat je met Floppy Cloud heel gemakkelijke oude SNES en NES games kunt spelen.

Floppy-Cloud

Dankzij een speciale emulator worden bestanden van het .smc-type namelijk geopend met virtuele knoppen op je scherm, zodat je het spel ook kunt spelen. Als kers op de taart worden externe controllers ook ondersteund, mocht je geen fan zijn van touchcontrols.

Hoe werkt het?
Nadat je Floppy Cloud gedownload hebt, hoef je hem alleen aan je Dropbox te linken. Als je daar een aantal .smc bestanden van je favoriete NES en SNES games inzet (Zelda: A Link To The Past mag niet ontbreken), kun je ze na een druk op de knop ‘manage’ direct spelen.

Nu het internet deze verborgen functie van Floppy Cloud ontdekt heeft, is het een kwestie van tijd totdat Apple hem uit de App Store kickt. Wees er dus snel bij (en download hem hier), en zorg er bovendien voor dat je de app niet per ongeluk van je toestel gooit. Je kunt hem daarna immers niet meer opnieuw downloaden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *