Fortnite-bug maakt je op deze specifieke plek meteen dood

Fork Knife.. nice
Bug of een meme over een meme?

Als je recentelijk tijdens een potje Fortnite in de buurt van Fatal Fields plotseling dood ging en geen idee had hoe dat kon gebeuren, heb ik hier het antwoord voor je. Neen het was geen hacker of stevige ping, maar (waarschijnlijk) een ouderwetse bug met een grappig effect.

Normaal zijn bugs irritant; je krijgt een item niet opgeraapt, een menu overlapt deels met iets anders of een knop doet niet wat het zou moeten doen. Deze bug is daarentegen zowel grappig als frustrerend. Bij Fatal Fields (toevallig, zeg) kun je vanuit de lucht een tweetal inhammen zien die lijken op ene vork en een mes.

Deze locatie, Fork Knife, is een meta-grap en de twee vormen van bestek klinken bij elkaar natuurlijk als de game zelf, Fortnite. Het begon als grap van spelers onderling, maar het werd pas echt een ‘running joke’ toen het meme-account Kung Fu Renny op Twitter de onderstaande grap postte. Epic Games vond het zelf ook wel vermakelijk en verwerkte een stuk later het bestek in hun map.

Hoe dan ook, een enkele tegel in het mes is op het moment fataal voor iedereen die erop stapt. Er kan een kist in het anderzijds relatief vruchteloze gebied spawnen, maar wanneer je over de tegel loopt op zoek naar die zoete loot, kom je van een koude kermis thuis. Je gaat instantly dood.

De meta-grap krijgt een meta-meta-laag nu de ‘bug’ onder de community bekend is. Spelers reageren ’tja, het is per slot van rekening een mes’, en ‘je moet ook niet met messen spelen’. Kortom, hoewel het volgens Epic Games een bug is (de ontwikkelaar werkt aan een fix) vinden spelers dat het een feature zou moeten zijn, waardoor de in-joke nog ingewikkelder wordt.

Al met al is het natuurlijk behoorlijk toevallig dat er bij Fatal Fields een fataal veld te vinden is. Dat het in het mes gelegen is, is nóg toevalliger. Dat, of dit is wederom een van de vele kleine verrassingen, easter eggs en hints die Epic Games in Fortnite verwerkt.

Lees ook: Fortnite-inkomsten daalden in januari met 48 (!) procent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *